In uitvoering: De Oranjerie in 's-Graveland

De Oranjerie

Het Gooi en Omstreken realiseert 42 sociale nieuwbouw huurappartementen aan het Noordereinde in ‘s-Graveland. Het gebouw staat op het terrein naast het oude gemeentehuis.

Nieuwbouw van 42 appartementen

Het plan betreft de bouw van 42 twee- en driekamer appartementen, vooral bestemd voor één- tot tweepersoonshuishoudens. De gemiddelde oppervlakte van de appartementen wordt zo’n 70 vierkante meter. De huurappartementen worden comfortabel, energiezuinig en betaalbaar.

Ontwerp als oranjerie
Het ontwerp van de nieuwbouw vertoont een relatie met het naastgelegen landgoed ‘Wolfsbergen’. Het ontwerp is gerelateerd aan de vroegere bouwstijl in het gebied van landgoederen. Het ontwerp is te  beschouwen als één van de bijgebouwen, een Oranjerie. De gevel van het nieuwe pand  krijgt een lichte kleur die goed past in de groene omgeving. Het gebouw krijgt deels een pannendak. Daardoor is het platte dak waar zonnepanelen op komen aan het zicht onttrokken. Achter het gebouw komt parkeerruimte voor zo’n 60 auto’s. Het bouwplan is in opdracht van Het Gooi en Omstreken vormgegeven door Harmonische Architectuur uit Voorstonden.

Kopgevel blikvanger vanaf Noordereinde

Het nieuwe pand wordt parallel aan de lengterichting van het perceel gebouwd, met de hoofdgevels aan de zuid- en noordkant. Omdat de kopgevel de blikvanger is lijkt het pand vanaf het Noordereinde op een bescheiden villa. Door de langwerpige bouwmassa zonder dwarsbouw ontstaat een vrij doorzicht vanaf het Noordereinde naar de ruime landerijen aan de oostzijde ver achter het gebouw.

Globale planning

Aannemersbedrijf Klaassen is eind augustus 2016 gestart met de uitvoering. Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste appartementen in het najaar van 2017 verhuurd worden.

Inschrijven
Reageren op de woningen is nu nog niet mogelijk. Wel kunnen geïnteresseerden zich alvast inschrijven als woningzoekende bij WoningNet.

Meer informatie
Zodra er meer informatie beschikbaar is over De Oranjerie, dan vindt u dit op deze pagina.