In uitvoering: De Blaricummermeent appartementen

Blaricummermeent appartementen 1

In de Blaricummermeent is Het Gooi en Omstreken gestart met de bouw van 15 appartementen in het deelgebied C1.

Nieuwbouw 15 appartementen
Op een grote locatie in de hoek tegen Huizen aan (deelgebied C2), komt langs de Erfgooiersfdreef een complex van 15 appartementen van circa 80m2. Door een slim ontwerp zijn de plattegronden van de appartementen hetzelfde zonder dat de gevel een saaie repetitie van raamopeningen wordt. Door de balkondeuren te voorzien van een soort erker krijgt het gebouw een eigentijdse uitstraling, goed passend in de Blaricummermeent.

Faciliteiten
Naast het gebouw komt een parkeerplaats voor de bewoners en de fietsenbergingen worden op de begane grond in het gebouw gerealiseerd. Alle appartementen zijn gelijkvloers en drempelloos. Er zijn twee slaapkamers en de ruime leefruimte (woonkamer en keuken) geeft toegang tot het balkon of terras.

Materiaalkeuze
Het Gooi en Omstreken realiseert op dezelfde locatie ook 22 eengezinswoningen. De materiaalkeuze voor het appartementengebouw is gelijk gehouden aan die van de woningen. Hierdoor ontslaat er een mooie synergie en een rustig straatbeeld. Het binnenterrein tussen de woningen en het appartementengebouw wordt ingericht voor parkeren. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp van het binnengebied waardoor er een goed evenwicht is ontstaan tussen bestrating en beplanting.

Ontwerp
Het ontwerp is van Leijh, Kappelhoff, Seckel, Van den Dobbelsteen architecten uit Hengelo. MTD landschapsarchitecten heeft de architect bijgestaan in het ontwerp van de situaties.

Globale planning
Begin 2017 is gestart met de bouw van de eerste appartementen. Als alles volgens planning verloop kunnen de eerste appartementen begin 2018 verhuurd gaan worden.

Meer informatie
Zodra er meer informatie beschikbaar is over dit project dan vindt u dit op deze pagina. Meer informatie over De Blaricummermeent staat op www.deblaricummermeent.nl.